onsdag den 10. februar 2016

Tromsø

Vi har i et stykke tid overvejet, om vi skulle på en tur til Nordnorge. Vi har tidligere besøgt venner i Bergen, men denne gang ville vi af sted for at se spækhuggere. Derfor har vi brugt en del tid på at undersøge, hvor og hvornår der er bedst chance for at opleve dette prægtige dyr. Samtidig ville vi også gerne opleve nordlys og forsøge at fotografere det. To ting som er fint foreneligt i Tromsø om vinteren.

Dog var der også noget, som trak i den anden retning: De norske priser!

Anne Marie har i et halvt års tid haft en stribe af Maren Uthaug hængende på køleskabet: ”Overvejer at tage på ferie til Norge. Eller jeg kunne bare stille mig under bruseren og rive tusindkronesedler i stykker...”
 
 

Til sidst besluttede vi os dog for, at det måtte kunne gøres på et rimeligt budget.
Dette indbefattede at bo på SmartHotel, som har værelser på størrelse med sardindåser (men ellers var det rigtig fint og lå dejlig centralt) samt pakning af en halv spegepølse og en pakke smør, så vi kunne være selvforsynende med morgenmad.
Vi synes selv, at dette var en god prioritet, da morgenmad på hotellet kostede 110 kr. pr. person pr. dag. Vi fandt dog snart ud af, hvorfor prisen var så høj, da de i supermarkedet solgte rundstykker til 12 kr. stykket!
Dog fandt Rasmus i Coop ugens tilbud - nogle udmærkede boller til kun 2.50, så dem snuppede vi i stedet for. Coop havde også følgende sjove tilbud:
1½ liter æble- eller appelsinjuice 25,50.
2 X 1½ liter æble- eller appelsinjuice 25,-
 
Allerede i flyveren var vi helt betagede af landskabet over Troms. Der var flotte fjorde og bjerge med sne og smukke solnedgangsfarver på trods af, at klokken ikke havde rundet 12 middag. Vi var SÅ klar til at udforske dette sted de kommende 4 dage.
 
 
 
Vi tog lufthavnsbussen ind til centrum for 110 danske kr. retur og blev straks betaget af den lille nordlige metropol med en frisør eller optiker på nærmest hvert et gadehjørne. Vi undredes over, hvor stort et kundegrundlag de dog kan have her i "ødemarken"?
En anden ting der slog os i byen var, at mange butikker i centrum af Tromsø havde "varme" i fortovene, så de ikke behøvede at skovle sne hver dag. Du tror os ikke? Tag til Tromsø om vinteren og oplev det selv! Problemet er, at når der er faldet en del sne og det så pludselig bliver tøvejr, så lægger der sig et super glat islag på fortovene, som ikke sådan lige kan skovles væk. Og det smelter først langt hen på foråret, hvis der ikke bliver gjort noget ved det hver eneste dag. Så derfor: Varme i fortovene. Ja, altså ikke lige så meget som gulvvarme - bare så det lige er frostfrit.

Og så var vi vilde med det moderne og smukke bibliotek, som ligger meget centralt i byen, så det får I også lige et billede af:
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar