søndag den 15. november 2015

Noget af en omvej

Mange mennesker har løftet et øjenbryn eller grinet lidt undrende ad os, når vi har fortalt, at vi i foråret skulle på en lille weekendtur til Lübeck. Det er der to grunde til.

1. Vi har fortalt dem, at vi tager til Tyskland for at spise asparges.
2. Vi har indviet dem i, at turen fra Falster til Lübeck skulle gå over Svendborg, Horsens og Gråsten. Nok noget nær den længste omvej - men for os også en meget sjovere!

Hvorfor vi tager til Tyskland for at spise asparges, må I læse om i det næste blogindlæg her.
Til gengæld kan I med det samme læse om, hvorfor vi har kørt en lang omvej for at komme til Lübeck.

Dem som kender os i det virkelige liv eller gennem vores blog ved, at når vi rejser, så gør vi det ikke altid på den nemmeste måde -denne tur ingen undtagelse.

Når vi planlægger rejser, bruger vi rigtig meget god tid på at glæde os, tale om turen, undersøge mange forskellige muligheder og glæde os endnu mere.

Vi fandt hurtigt ud af, at en returbillet med færgen Rødby-Putgarden var rigtig dyr. Mens en enkeltbillet hjem om søndagen kunne gøres for en rimelig penge.
Vi undersøgte også DSB, men det kunne slet ikke betale sig for os.

Vi havde fået et dejligt kroophold af en kollega, for at have lånt "Puntobussen" imens vi alligevel var bortrejst, og der var mange muligheder rundt om i landet. Måske kunne vi kombinere dette med turen til Tyskland?
Derudover havde vi også et ønske om at besøge flere venner på vejen. Så ud fra de premisser, blev turen planlagt.
 
Ved hjælp af en feriefridag kunne vi tage afsted lige efter arbejde allerede torsdag aften. Første stop blev Thurø, hvor den stod på dejlig hygge med gode venner og gammeldags grydekylling med mormor-agurkesalat. Skønt! Så var weekenden skudt i gang på den aller bedste måde.

Dagen efter kørte vi mod Horsens. Her havde vi først sat en gammel kollega stævne på en café for at få lidt fif til vores nye blog, som er under udarbejdelse. Vi håber og tror, at den med tiden bliver rigtig fin!

Efter en hyggelig gåtur rundt i den fine by Horsens, besøgte vi byens sygehus -ikke fordi vi havde det dårligt, men for lige at nå at hilse på Rasmus’ søster Signe, som arbejdede der på det tidspunk.

Så gik turen endelig sydpå. Vi tjekkede ind på Benniksgaard Hotel, som ligger i Rinkenæs.


Af alle de forskellige kroer vi kunne vælge imellem, lå Benniksgaard Hotel tættes på grænsen. Det ville være praktisk i forhold til køreturen til Lübeck dagen efter. 

Benniksgaard var et charmerende sted. Vi fik et dejligt værelse i den nyrestaurerede gamle stal samt en fin middag fredag aften.


 
Inden da nåede vi dog lige en køretur til Gråsten by og Gråsten slot -dronningens sommerresidens.Her gik vi en dejlig tur i parken og så alle de flotte tulipaner og den store gamle eg, hvor det siges, at H.C. Andersen i 1845 sad og skrev eventyret "Den lille pige med svovlstikkerne".

Og for at hylde dette eventyr er en fin statue af netop "Den lille pige med svovlstikkerne" lavet af Jytte Thompson, opstillet i Gråsten by, så den måtte vi også forbi.

 


Her fandt vi også Prinsgemales forholdsvis nye statue kaldet ”Dronningen”. Vi kunne simpelthen ikke lade være med at trække på smilebåndet ved synet af den.

 
Slutteligt var vi et smut forbi Dybbøl mølle og Sønderborg by. Ja, man må sige, at vi udnyttede tiden godt den dag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar