onsdag den 11. februar 2015

Vinterferie i Dubai

Vi har gjort det igen. Rejst en mere besværlig og tidskrævende vej og sparet penge. I vores øjne mange penge.

Vi kunne have fløjet direkte fra København til Dubai med Norwegian for 4800,- pr. person, men valgte Aeroflot og et stop på fire timer i Moskva og fik derved billetterne til halv pris. At vi så skulle vente fra kl. 4 til kl. 8 om morgenen var en mindre detalje… men vi sov tre timer på et flisegulv og var derefter klar til at flyve det sidste stykke af vejen, dog med en times forsinkelse.Vel ankommet til Dubai hentede vi vores lejebil i lufthavnen og kørte ud i solnedgangen. Byen viste sig fra sin flotteste side med lyserød himmel bagved alle skyskraberne.Nogle af jer vil nok sidde og tænke, at Dubai ikke umiddelbart ville være et førstevalg for os, når man tænker på, hvor vi ellers plejer at rejse hen – og det er fuldstændig korrekt. Men vi har faktisk været her flere gange. En gang på et 20 timers "stop-over" på vej til Indien og nu for tredje gang for at besøge vores gode venner Sarah og Peter og deres børn. Og vi indrømmer gerne, at hvis det ikke havde været for Sarah og Peter, så havde vi ikke valgt at holde ferie i Dubai.

Men vi hygger os altid meget i Sarah og Peters selskab, og samtidig forundres og fascineres vi, hver gang vi besøger denne spektakulære ørkenby. Både over hvor meget byen ændrer sig fra gang til gang, over de fascinerende bygningsværker og over hele samfundet.
Der eksisterer ligesom tre parallelsamfund. De lokale, som går rundt i traditionelt tøj og lever i store træk som man har gjort her i århundreder (nu bare i en moderne storby og uden en flok kameler), alle vesterlændingene, som har gode jobs, store indtægter og lever expat-livet og så alle ”arbejderne”. Især indere, pakistanere og filippinere, som har jobs som bygningsarbejdere, havemænd, stuepiger, køkkenpersonale mv. hvoraf mange lever under kummerlige forhold i denne - kontrasternes by - omgivet af så meget luksus. 
De tre samfund blander sig meget lidt indbyrdes og passer ligesom hver deres.

Og bare lige for at fortælle, at byen rent faktisk ændrer sig, så fortalte Sarah, at der er bygget ca. 3000 nye huse bag ved deres hus, siden vi var her for 2 år siden. Ja, ting går hurtigt her!

Hjemme hos Peter og Sarah stod grillen tændt og snart var der serveret et utrolig lækkert måltid mad på terrassen. Lige hvad vi havde brug for efter en januar måned nærmest kun med regn og en februar, som indtil videre har budt på sne og minusgrader. Skønt endelig at kunne sidde i haven under stjernehimlen med t-shirts og bare tæer – og nyde selskabet, den gode rødvin og den lækre australske oksemørbrad, som var prikken over i’et.


Følg os på Facebook, hvor vi hver dag lægger et rejsebillede ud og kommer med updates, når vi er på farten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar