søndag den 4. august 2013

Tre nationalparker

Her på falderebet af vores ferie i Madagascar har vi besøgt tre nationalparker.

Den første, Ranomafana, havde vi virkelig glædet os til, da vi havde hørt en masse godt om den, sidst vi var i Madagascar. Det er en stor regnskov, og vi havde læst om mærkelige dyr, som f.eks. girafbillen, som kun lever her. (Girafbillen er rød med en lang sort hals, som knækker 90 grader midt på – super sejt dyr! Se den her)

Byen Ranomafana er grundlagt for foden af nationalparken, hvis navn betyder ”hot water”, da der findes varme kilder, som man kan bade i. Den er lille og hyggelig, med små restauranter og hoteller.

Vi begyndte med en nightwalk, hvor vi både så muselemurer, frøer og 5 forskellige arter kamæleoner. Det tegnede jo rigtig godt til næste dag.
 Dagen efter stod vi op til regnvejr, men da vi jo var i en regnskov, lod vi os ikke afskrække af det. Vi hoppede i regntøjet og begav os forventningsfulde af sted på en tre timers gåtur.
Det blev en tur, hvor vi i silende regn fik set de endemiske gyldne bambuslemurer. Der ud over så vi silhuetter af et par andre lemurer, der på grund af regnen havde valgt at sætte sig sammenkrøllet i toppen af nogle træer.Så efter to timer i øsende regn, hvor vi havde set fire lemurer og nogle skygger, bad vi guiden om at lede os tilbage til vejen. Og girafbillen, som vi sådan havde glædet os til at se, ja, den var gået i vinterhi, så den fik vi heller ikke at se. Hvad der skulle have været et af turens absolutte højdepunkter, blev nærmest en fuser.

Efter at have taget tørt tøj på, kørt vi mod Anja park, som vi skulle besøge næste dag – og det må siges, at det til gengæld blev et af turens absolutte højdepunkter!

Anja er en meget lille park, som er oprettet af lokalbefolkningen. Her lever de karismatiske ring tailed lemurs (dem, de også har i Knuthenborg safaripark). De er så sjove og livlige og bare super kønne at kigge på, så vi havde en rigtig god formiddag her.
 
I dag får I lige en hel fotoserie, da vi simpelthen ikke kan nøjes med kun at vise jer et billede.

 
 

 

 
Og I får da også lige en film.


Efter Anja Park gik turen til Isalo National Park. Det sydligste vi når på denne tur. Den er igen helt anderledes end de andre nationalparker vi har besøgt. Her er dybe slugter og et landskab, som minder os om Mexico og USA.

Vi gik en meget varm tur, så flotte udsigtspunkter og mødte også ring tailed og red fronted brown lemurs.


Om eftermiddagen kom vi til en naturlig pool, med et lille vandfald, hvor vi kunne bade – dejligt efter den varme tur.

 


Mens vi besøgte Isalo National Park boede vi på Chez Alice. Et meget hyggeligt hotel med en super god udsigt og en fin restaurant.

 
Følg os på Facebook, hvor vi hver dag lægger et rejsebillede ud og kommer med updates, når vi er på farten.

2 kommentarer:

  1. Vi er nogle, der må klare sig med "armchair-travelling". Det har været dejligt at følge jer, så tak for turen:)

    SvarSlet
  2. Hej Dorte.
    Selv tak! Det er en fornøjelse, at der er nogle, som har lyst til at læse med.

    SvarSlet