mandag den 5. august 2013

Mauritius

Efter fire dejlige og oplevelsesrige uger på Madagascar var vi klar til en skøn og afslappende uge på Mauritius. Men fra første færd rullede overraskelserne ind over os.

Ved indrejse til de fleste lande, skal man udfylde nogle indrejsepapirer – Mauritius ingen undtagelse. Et af spørgsmålene gik på, hvilke lande i Asien, Sydamerika og Afrika vi havde besøgt de sidste 6 måneder, og vi svarede selvfølgelig ærligt på spørgsmålet (Det var jo også lidt svært andet, da vi netop kom direkte fra Madagascar).
Da vi stod i immigrationen blev vi bedt om at specificere, hvor på Mauritius vi skulle bo. Vi havde kun adressen på den lejlighed, som vi havde lejet de første par nætter, men ikke telefonnummeret.
Det passede ikke skrankepaven, som sad med vores pas i hånden – for som han sagde: ”Fordi I har rejst i forskellige lande i Asien og Afrika de sidste 6 måneder, så skal I om lidt over og have taget en blodprøve” SAY WHAT???? Blodprøve??? Det er en lufthavn – ikke noget hospital! ”Og hvis der så er noget galt med blodprøven, så skal vi jo kunne kontakte jer”

Aldrig før i vores liv har vi hørt om, at man skal aflægge en blodprøve i en lufthavn og ud fra vores – men måske mest Anne Maries ansigtsudtryk, prøvede manden at berolige os med, at det ”bare” var et lille stik i fingeren. Det hjalp dog ikke meget!

Men ved næste skranke, hvor vi skulle aflevere vores helbredserklæring, sad der heldigvis en sød ung kvinde, som ikke lignede en, som kunne tænke sig stikke os, så hun lod os hurtigt gå videre.
De søde dansepiger fra sidst var ingen steder at se i lufthavnen – det var vores aftale om at blive hentet heller ikke… så det endte med, at vi måtte tage en taxa til Blue Bay, hvor vi skulle bo de første to nætter.

Det SKAL åbenbart gå galt for os HVER gang, vi har lavet en aftale om at blive hentet i en lufthavn i udlandet.

De fleste mennesker forbinder Mauritius med pakkeferier, resorts og store bryllupper på stranden. Men det er jo ikke lige vores stil, så vi har fundet private ferielejligheder på nettet og lejet en bil, så vi kan komme rundt på øen.

Dog skal man lige være opmærksom på, at man her på øen kører i venstre side af vejen, men det klarer Rasmus nu helt fint – han har smugtrænet i Irland og Skotland J
Anne Marie sidder ved siden af som co-pilot og styrer kortet, som ikke altid er helt nemt at tyde, men ved fælles hjælp går det. Vi har således set en stor del af kyststrækningen plus været lidt inde over øen også.Men mest af alt slapper vi af, ”daffer” til stranden, tager en lille snorkeltur og lurer på, hvor vi skal spise det næste måltid mad.
 
 

Vi har også haft en super hyggelig aften sammen med Henrik fra Rasmus’ fodboldhold i ’38, samt hans kone Britt og datter Amalie og deres venner Jesper og Lise, som de er nede at besøge. Hyggeligt at møde venner så langt hjemmefra.

Og så har vi været på en skøn delfintur ved Tamarin her til morgen i en 42 fods "danskerbåd" J
 
 
 
Følg os på Facebook, hvor vi hver dag lægger et rejsebillede ud og kommer med updates, når vi er på farten.
 

2 kommentarer:

  1. Det lyder som om i har haft en rigtig god tur. Og rigtig flot billede af delfinerne!

    SvarSlet
  2. Tak for din kommentar. Ja, det var en skøn uge på Mauritius og delfinturen var helt klart et highlight! Har du også set vores blogindlæg, hvor vi snorkler med delfinerne? Det var en fantastisk oplevelse!

    http://annemarieograsmus.blogspot.dk/2013/08/delfintur.html

    SvarSlet