fredag den 2. august 2013

Baobab-alleen

Efter en laaaang pause er vi kommet på nettet igen, så her får I fortsættelsen af vores tur.

Ved byen Morondava, som ligger på Madagascars vestkyst, kan man se den meget berømte baobab-allé – et af de mest fotograferede steder i Madagascar.


Baobabtræer er nogle meget mærkelige størrelser. Det ligner nærmest et træ, som er vendt på hovedet, så rødderne stritter lige op i vejret. De kan blive over 1000 år gamle og meget store.

Anne Marie syntes, at det var lidt noget pjat at køre så langt for at se en række træer, men hun måtte efterhånden overgive sig, da vi nød synet af alleen både ved solop- og nedgang.
Og mens vi nu var ovre vestpå, fik vi også mulighed for at besøge Kirindy skovreservat. Denne park huser det største antal forskellige lemurarter i landet, og hvis man er meget, meget heldig, så er det her, at der er den største chance for at se en fossa, Madagascars største rovdyr, som ligner lidt en mellemting mellem en hund og en kat. Den er utrolig god til at klatre i træer, da den går på jagt efter lemurer, mens de sover og den kan følge en lemurflok i dagevis, inden der er bid.

Det var virkelig et højt ønske for os at se en fossa, men vi viste også, at det nok var noget nær umuligt.

Lige da vi ankom til parken, spiste vi lidt morgenmad, og pludselig kom vores guide og sagde, at der var en fossa meget tæt på. Vi kunne nærmest ikke tro vores held. Den gemte sig under et lille hus, men med et kyllingeben på en snor, fik guiden lokket den ud – dog uden at give den noget mad, da det selvfølgelig er forbudt.

Det var utrolig spændende at få lov til at se dette sjældne dyr.Derefter gik vi en tur i selve parken, hvor vi så flere grupper Verreaux sifakaer, som er en slags lemurer. De er utrolig nuttede med deres hvide pels og sorte ansigter. Vi var heldige at komme ret tæt på nogle af dem.Vi så også redfronted brown lemurs, som er noget mindre end sifakaer.Og på tilbagevejen stoppede vi jo på baobaballeen igen, så I får også lige et solnedgangsbillede.


 
 
Følg os på Facebook, hvor vi hver dag lægger et rejsebillede ud og kommer med updates, når vi er på farten.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar