mandag den 8. juli 2013

Madagascar

”Skal I til Madagascar IGEN??? ”-  er der flere, der har spurgt os her op til sommerferien, og svaret er: ”JA! Vi skal til Madagascar IGEN!”

Vi var her i 2007 og rejste dengang 5 uger i det nordøstlige hjørne af dette kæmpe store land. Vi så masser af lemurer, kamæleoner og underlige insekter, og vi mødte en utrolig venlig befolkning, – og det kunne vi godt tænke os at se mere til.Madagascar er faktisk verdens 4. største ø med et areal ca. på størrelse med Frankrig, men med en infrastruktur, som er nærmest ikke eksisterende.Ca. 5 % af hele jordens dyre- og planteliv findes her – og kun her. Så hvis man er interesseret i dyr, så er dette stedet! Men Madagascars befolkning er meget fattig, med omkring 77 % af befolkningen, som lever under den nationale fattigdomsgrænse. For at tjene penge graver de bl.a. efter metaller og mineraler i jorden og fælder regnskovene for at sælge eller brænde træet og for at få plads til rismarker og andre afgrøder. Mange steder går lokalbefolkningen også på jagt i skovene, simpelthen for at få mad på bordet. Dette har selvfølgelig store konsekvenser for dyr og planter og på sigt også for befolkningen. Så vi har i længere tid haft en følelse af, at skulle vi tilbage, så skulle det være NU. Og her sidder vi så J
 
Da vi var her sidst, havde vi ikke planlagt noget hjemmefra – Anne Maries ønskescenarie! Men vi fandt hurtigt ud af, at hvis vi ville nå rundt til de mest spændende steder, så blev vi nød til at flyve en del indenrigsflyvning, og at de fleste fly allerede var booket op. Derfor har vi denne gang valgt en anden løsning: Styr på tingene hjemmefra – Rasmus’ ønskescenarie! Men, men, men… nu er det jo altså Afrika, så Rasmus har vel allerede talt med det selskab, som vi har købt flybilletter igennem, en 7-8 gange de sidste par måneder, for billetterne var ”sjovt nok” liiiiige blevet ændret lidt igen… men nu må vi se, hvordan det hele kommer til at forløbe – vi har i hvert fald store forventninger til en spændende rejse. 
 
Følg os på Facebook, hvor vi lægger rejsebilleder ud og kommer med updates, når vi er på farten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar