mandag den 30. juli 2012

Cobá


Så blev det tid for endnu en mayaruin. Denne gang Cobá. Igen var det en gammel by, som ligger inde i ”junglen”. For at komme rundt betalte vi en mand for at køre os i cykeltaxa og det var rigtig skønt varmen taget i betragtning.


Cobá er ikke blevet restaureret så meget som f.eks. Chichén Itzá, hvilket giver den en hvis charme. Der gror træer oven på nogle af ruinerne og der er et stort fugle- og dyreliv, som man kan nyde samtidig med, at man ser på ruiner.


Vi så først en gammel mayakalender, hvorpå det spås, at jorden vil gå under d. 21. december 2012. Så det bliver lidt spændende at finde ud af, om de gamle indianere havde ret…

Og så besteg vi Yucatans højeste mayakonstruktion på 42 meter. Igen var der en flot udsigt med skov til alle sider.
Fra Cobá går der også en gammel mayasti bygget af sten, som hedder Den hvide vej. Den er 100 km lang og føre hele vejen til Chichén Itzá, som var datidens hovedstad. Ufatteligt hvad de har fået bygget og stablet på benene dengang for over 1000 år siden.Og så har vi været endnu en tur i Akumal for at snorkle med havskildpadder. Vi kan bare ikke få nok!


 
Det er simpelthen så fedt, at man kan gå lige ud fra stranden og snorkle i roligt vand med de sødeste skildpadder, der bare ligger på bunden og tygger søgræs i sig, når de altså ikke lige skal en gang til overfladen efter luft.

Denne gang så vi omkring 15 skildpadder, men også 4 pilrokker, som vi synes er nogle rigtig seje dyr (og ja, det var sådan en, som dræbte Steve Irving!). Vi har tidligere snorklet med pilrokker i Belize, hvor vi var helt omgivet af dem, men her skal man ”gå lidt på jagt” for at finde dem, og det var super fedt.

Vi har allerede besluttet, at det IKKE er sidste gang, at vi har været på Yucatan – og i bussen hjem begyndte vi allerede at planlægge ruten til næste gang :-)

Til jer af jer, som godt kan tåle lidt flere skildpadder, så kommer der her dagens fangst inc. pilrokke og AM, som er ved at lære at dykke ned på bunden med svømmefødder på, så hun kan nærstudere skildpadderne. Læg også mærke til de seje sugefisk, som sidder på nogle af skildpaddernes skjolde.


 
 
Følg os på Facebook, hvor vi hver dag lægger et rejsebillede ud og kommer med updates, når vi er på farten.
 
 

2 kommentarer:

 1. I've learn a few excellent stuff here. Definitely value bookmarking for
  revisiting. I surprise how so much effort you set to make one of these fantastic informative website.


  my page - Arthur Falcone

  SvarSlet
 2. Hi Arthur.
  Thanks for your comment. Mexico is for sure a great place and we often talk about going back to all these beautiful places. We especially love Akumal.
  All the best
  Rasmus and Anne Marie

  SvarSlet