fredag den 18. marts 2011

Paradis!

Nogle gange står sol, måne og stjerner helt rigtigt. Nogle gange er man heldigere end heldig. Nogle gange møder man bare de helt rigtige mennesker på det helt rigtige tidspunkt!

På vej til Coron havde vi et stop i Manila lufthavn i 6 timer. Vi sad tilfældigvis ved siden af Philipp og Charlotte fra Tyskland på en lufthavnscafe. De var også på vej til Coron, hvor de skulle mødes med to af deres venner Eva og Gerrit.

Philipp spurgte, om vi havde nogle planer for den kommende tid, og om vi havde hørt om Tao Expeditions. Vi kunne svare nej til begge dele – derfra gik tingene meget hurtigt. I løbet af 2 minutter havde vi kigget på Taos Philippines hjemmeside og besluttet at tage med tyskerne på 5 dage/4 nætters bådekspedion fra Coron til El Nido.

Det blev en uforglemmelig oplevelse!!!!!!
Og dermed også en af de oplevelser, som er rigtig svære at beskrive! Men lad os bare slå fast med det samme: på det gode skib Krisolo stod fire mand hele tiden klar til at tage sig rigtig godt af os: kaptajn, kok, guide og maskinmester. Bedre kan man simpelthen ikke få det!

Vi skulle sejle fra Coron på Busuanga til El Nido på Palawan – en strækning, som dagligt sejles af ”rutebåden” på godt 6-7 timer. Vi havde nu 5 hele dage til det og kunne derved nøjes med at sejle små strækninger ad gangen og havde samtidig mulighed for at stoppe og gå i land de mest utrolige steder undervejs.Vi snorklede også hver dag. Flere steder foregik det hen over gamle skibsvrag og et enkelt sted var Anne Marie heldig at snorkle med en skildpadde, som kom rigtig tæt på.

Der blev også fisket –både med lang line under selve sejladsen og når vi lå for anker. Anne Marie vandt den interne ”europæiske” konkurrence med 9 fisk – besætningen kunne hun alligevel ikke hamle op med! Når dagens fangst var besigtiget, blev der lavet sashimi med soja/wasabi-dyppelse til. Der er altså ikke noget som at spise sine egne friskfangede fisk.Ombord på båden var også to kajakker, som vi nogle gange benyttede som transportmiddel ind til helt uberørte hvide sandstrande, hvor vi gik ture, samlede strandskaller og så vilde aber.

Undervejs gik vi også i land ved små landsbyer for at snakke med lokalbefolkningen, spille basketball og lege med ungerne. Her købte vi frisk fisk og andet seafood, som blev tilberedt på båden.


Og maden om bord var et helt kapitel for sig! Hver morgen var der en ny slags morgenmad, og både til frokost og aften var der hver dag forskellige grillede fisk. Derudover også krabber, muslinger og blæksprutter, lækre grøntsager og frisk frugt. Og efter en god snorkeltur ventede der os snacks som f.eks. karamelliserede stegte bananer.

 


Når vi om eftermiddagen lagde til land sørgede besætningen hurtigt for, at der blev redt senge til os under myggenet og at der var frisk vand til at tage bad i. I mellemtiden havde vi mulighed for at gå på opdagelse på stranden eller tage et hvil i en hængekøje.

Herunder ser I tre af de steder, vi overnattede:

 

 


Om aftenen blev der lavet lejrbål, spillet ukulele (af mangel på en guitar) og drukket rom og cola, til vi alle faldt om af træthed, mætte af dagens oplevelser. Livet på disse kanter er til tider hårdt ;-)


Den mærkeligste oplevelse fik vi dog i en lille landsby, hvor Charlotte ville købe en is. Inden hun fik set sig om, stod hun med en lille abeunge i favnen. Dens mor var blevet fanget i en fælde og spist til aftensmad. Nu var ungen så alene tilbage. Men damen i butikken havde ikke råd til at blive ved med at give den mælk. Så vi fik aben med ombord på båden og afleverede den til ejerne af Tao, som lovede at tage sig rigtig godt af den.


Ja, oplevelser som disse er som sagt svære at beskrive, men vi håber, at billederne giver jer et lille indtryk af vores helt fantastiske tur.


Tak til alle som var med!

3 kommentarer:

 1. SUK....... - Det lyder fantastisk og ser fantastisk ud :-) Og I ser ud til at nyde det, skønt!
  kh. Stine
  - som i stedet for palmesus og rom og cola vil skeje ud med rugbrødsmadder og frikadelle + x-faktor.

  SvarSlet
 2. Hej med jer.

  Jeg har lige læst jeres nogle år gamle indlæg, med stor iver! Vi har lige booket tur med Thao, helt samme tur som jer, og det ligner at det lever op til forventningerne (og prisen!) :) Har I nogle gode råd til, hvad der er ekstra godt at tage med på turen? Og et andet spg. - spiste i Malaria piller mens i var i Filippinerne?

  Hilsen Anne.

  SvarSlet
 3. Hej Anne

  Tak for din henvendelse og hvor er det fedt at I skal med Tao!!! Vi ELSKEDE den tur og det er klart et af vores helt store rejsehighlights.

  Vi har lige snakket lidt frem og tilbage og kan ikke rigtig komme på noget, der er godt at have med ud over solcreme og rom/øl/cola, hvis I er til noget af det. Plus evt. lidt snaks. Der er ikke så meget at købe undervejs -men man får jo dejlig mad hele tiden, så det er kun, hvis I vil have chips eller slik, at I skal lave et lille indkøb i Coron eller El Nido alt efter hvad vej I sejler.

  Vi spiste ikke malariapiller, da vi var i Filippinerne og havde ingen problemer.

  Rigtig god tur! Vi håber, at det bliver en lige så stor oplevelse for jer, som det var for os! Vi vil da rigtig gerne høre om det, når I er hjemme igen :-)

  Vi er selv på vej til Mexico om et par dage :-) Hvis du har lyst til at læse om det, så kommer der snart nyt på bloggen. Ellers kan vi findes på Facebook: Two Danes On Tour og på Instagram @twodanesontour

  Venlig hilsen
  Rasmus og Anne Marie

  SvarSlet