fredag den 4. februar 2011

Bustur til Bagan

Natbus fra Yangon til Bagan! Ikke lige vores foretrukne, men der var ikke rigtig så mange alternativer i en fornuftig prisklasse. Bussen afgik planmæssigt 17.30, men vi kunne ikke rigtig finde ud af, hvor mange timer det helt præcist ville tage at køre til Bagan. Vores guidebog sagde 16 timer(!), men da der er anlagt en ny, moderne vej til hovedstaden Nay Pyi Taw håbede vi på, at det ville være med til at forkorte turen betragteligt. Ud over os var der fem andre turister med bussen – og så selvfølgelig en masse burmesere.

Undervejs blev vi underholdt af en stor fladskærm, som først viste buddhistiske bønner med karaoke-undertekster i tre kvarter, derefter burmesisk popmusikvideoer og til sidst burmesiske ”novelas”(sæbeopera) – hvor heldig har man lov at være?
Undervejs stoppede vi to steder – første gang for at spise, anden gang for at få udleveret tandbørste, tandpasta og vådserviet. Værs’ go’ at børste – og så var vi klar til natten.

Vi blev pludselig vækket ved 4-tiden og fandt ud af, at vi var fremme efter kun 10½ time. –Utroligt hvad konstruktionen af denne ”jyske motorvej”(3 spor i hver retning og nærmest ingen biler) kan spare af tid!

Udenfor bussen blev vi mødt af ca. 10 hoveder, som alle spurgte, hvor vi skulle hen, og om vi ville køre med dem. Vi var jo noget fortumlede og skulle også have fat i vores bagage, men til sidst fulgte vi efter en ung fyr hen til hans taxa – som viste sig at være en hestevogn! Så kl. 4 om morgenen var det ellers op i vognen med bagagen og to trætte danskere og så hyp, hyp.

På første hotel meldte de om ”alt optaget”, på andet hotel det samme, 3. hotel…, 4. hotel…, 5. … Endelig det sjette sted havde vi heldet med os, og så var det ellers om at komme i seng og få et par timers søvn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar