onsdag den 5. januar 2011

Hello and goodbye - Dubai

Efter lidt "INDERnet-problemer" forsøger vi at starte bloggen op i dag!

Først og fremmest skal vi måske til vores faste læsere skrive, at vi er kommet hjem fra sommerferie (med henvisning til vores sidste blogindlæg, som endte på en busstation i det sydlige Polen). Og nu er vi altså igen klar til nye eventyr.

Vi har i længere tid gået rundt med en lille drøm om orlov og efter at have fået grønt lys, har vi brugt efteråret til at planlægge de kommende 3½ måneders rejse. Undervejs i planlægningen har vi også fået lokket vores gode venner Martin og Sanne med på de første 3 uger af rejsen. Så det bliver skønt at dele oplevelser og indtryk med hinanden.

Afgangen lød søndag d. 19. december. Første rigtige stop på rejsen var en transit på ca. 20 timer i Dubai. Vi var der for to år siden, for at besøge Peter og Sarah, og glædede os til at gense byen. For Sanne og Martin var det første gang. Vi ville gerne have haft mulighed for at besøge Søndberg-Lejre familien igen, men grundet tidspunktet tjekkede de ind til DK og en jul i hvidt, mens vi tjekkede ud til sol, varme og skyskrabere.

For at få mest ud af dagen havde vi lejet en bil. Første stop var Burj Khalifa – verdens nuværende højeste bygning på 828 meter og 160 etager.

 

Vi havde købt billetter til ”At the top” og kørte med elevator til 124. etage – dette var dog kun 452 meter oppe og vi var lidt skuffede over, at vi ikke kunne komme helt til toppen, som navnet ellers antydede.

Her kan I se turen ned med elevatoren:


Vi nød udsigten over Dubai, men det var desværre lidt diset. Vi kunne dog ane Burj Al Arab – også kendt som sejlet, i det fjerne. Vel nede igen satte vi kurs mod netop Burj Al Arab, da det efter vores mening er et af Dubais flotteste vartegn – og verdens eneste 7 stjernede hotel. Da vi havde "glemt" at reservere et værelse, lå vi lidt på stranden og Martin fik sig en dukkert i Golfen.


Så gik turen mod Mall of Emirats med indendørs skibakke her midt i ørkenen, guldsouken ved The Creek og Hotel Atlantis på Palmen, inden vi spiste aftensmad i Dubai Marina og kørte til lufthavnen igen. - En nåede dog lige at børste tænder i myggebalsam og efterfølgende at blive væk i Dubai Airport... vi er flinke i dag, så vi nævner ingen navne. En hæsblæsende dag fyldt med indtryk!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar