mandag den 5. juli 2010

Spise med Price… på bulgarsk

Det bulgarske køkken har det vist lidt lige som Sofia… ingen mulighed for at gå over i historien. Og det får nok heller aldrig nogen stor plads blandt den internationale kogekunst. Men som Povl Erik ville sige: ”De er fantastiske til at lave mad de bulgarere – de kan få det til at smage ens hver gang!”Men hvad er det bulgarske køkken så? Sagt med et ord, så er det SALAT!
Og der er det så lige, at Rasmus jo har en aftale med kaninen om ikke at røre hinandens mad! Og så er vi i stedet ude i fladbankede kyllingestykker, hvor vi gang på gang undrer os over, hvor på kyllingen de har fundet stykket, og hvordan de får det til stadig at hænge sammen efter ”et lag bank”? Mon kødklister er legalt i Bulgarien?

Ellers er der tyrkisk-inspirerede retter som ”Kyufte” og ”Kebapche” – krydret, grillet hakkekød formet som enten en bøf eller en pølse, græsk-inspireret kold agurkesuppe med valnødder og dild, der smager lidt som blendet tzatziki, sesampaneret kylling og endelig banitsa, som er ost i en slags filodej, hvilket spises morgen, middag og aften. Til at skylle det hele ned med foreslås tynd yoghurt med masser af salt. Hvis I spørger os, lyder rådet på hjemmelavet rakia og en cola til 4 kroner!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar