søndag den 4. juli 2010

Sofia, Bulgarien

Bulgariens hovedstad Sofia kommer vist aldrig til at gå over i historien som værende super interessant eller fyldt med seværdigheder...


Alexander Nevsky Katedralen, Sofia
 

Til gengæld bor der et sødt bulgarsk par, Maya og Stefan, og deres to børn Petra og Carmon.
Maya laver den skønneste mad, og Stefan kan virkelig drikke hjemmelavet rakia (bulgarsk brændevin). Problemerne opstår først, når brændevinsflasken er tom, for ifølge ham, er det, man kan købe i butikkerne, ikke værd at drikke.
Når man så som dansker kommer forbi med en flaske Brøndums snaps, bliver der ikke lagt fingre imellem, for ”magen til tyndt sprøjt skal man da lede længe efter”. 40 % alkohol kan ikke imponere hverken Stefan eller hans underbo politibetjenten Caro. Dog skal der ikke gå mange timer, før de har onduleret den flaske og faktisk også rost smagen trods de manglende procenter.Og her følger så vores opskrift på en super hyggelig aften i Sofia:
8-10 mennesker i godt humør i en gammel lejlighed
3-4 børn som løber rundt og leger, til de segner om at træthed
6-8 lækre retter forberedt af Maya – inkl. hendes famøse sesampanerede kyllingestykker
Hjemmebagte muffins og kirsebær fra markedet
1 flaske snaps, 1 flaske mastika (smager som Pernod), 1 flaske vodka uden banderole*
1 bordfodboldspil
1 VM kamp med forlænget spilletid og afslutningsvis straffesparkskonkurrence

*Vi skylder nok lige at indskyde, at den ubanderolerede flaske vodka naturligvis var medbragt af betjenten, som dog forsikrede os om, at han aldrig køber hælervarer og sjældent kører bil med procenter i blodet…


I er meget velkomne til også at finde os på Facebook og Instagram, hvor vi lægger flere rejsebilleder ud og kommer med opdates, når vi er på farten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar