lørdag den 31. juli 2010

Lviv, Ukraine

Nyt land – nyt sprog – nye indtryk! Ukraine var ingen undtagelse.

Vi flyttede ind hos Marina og Mike fra Hospitalityclub og deres lejlighed fik vores gamle domicil i Kongensgade til at ligne en suite på D’Angleterre. Endnu engang blev vi bekræftet i, at hvor der er hjerterum, er der husrum… og at vi har det godt i lille Danmark.

For Rasmus var vi kommet til den helt rigtige familie. Mike arbejder for Carlsberg i Lviv, så der blev snakket en del om øl – og også smagt! Normalt kunne man komme ind og se bryggeriets museum, men det var lukket mens vi var i Lviv. Til gengæld gav Mike os en uofficiel rundtur i produktionen, hvilket vi hellere ville se end et museum.

Marina tog sig tid til at vise os down town Lviv. Det er Ukraines anden største by og modsat en del af de andre, en by med atmosfære og charme. Her er mange gamle huse bygget under det Østrig-Ungarske rige, men vi må sige, at mange af dem er i rimelig dårlig stand og kunne trænge til en kærlig hånd. Samtidig er der meget trafik – biler, sporvogne og især busser drøner ud og ind mellem hinanden.Og så var vi jo kommet tilbage til udgangspunktet for denne rejse – det kyrilliske alfabet. Så igen var det en kæmpe udfordring at finde rundt på egen hånd, og at læse menukort. Men vi bliver hele tiden bedre og bedre til at tyde ”skriften på væggen”.Marina mente også, at det ville være godt for os at komme på en lille pub crawl, så vi besøgte bl.a. en bar, der er dedikeret til opfinderen af gaslampen og en anden, som har Ukraines selvstændighedskamp som tema. Her blev man mødt af en kampklædt soldat i døren, og kunne man ikke kodeordet ”Slava Ukraina” blev man afvist. Samtidig skulle man også hælde en ”gammel dansk” i halsen inden man kunne træde indenfor. Så det måtte vi jo bare gøre!Lviv har også en bar, som hylder personen, som var den første til at få diagnosen sadomachokisme. Den sprang vi dog over! Men vi har hørt, at når regningen kommer, får man én over ryggen med en pisk!

Og så har vi også begge måttet en tur til frisøren – og det blev noget af en dyr affære! 30 kr. måtte vi af med, men så var Anne Marie også blevet klippet og Rasmus havde fået trimmet både hår og skæg. Så nu er vi kommet med på den ukrainske hårmode!

Den sidste aften i Lviv inviterede vi Marina og Mike ud at spise. Valget faldt på en jødisk restaurant, som vi havde hørt om, fra andre rejsende. Ingen af retterne på menukortet er angivet med priser, da det er meningen, at man skal prutte om prisen. Det blev en længere maraton, hvor vi forsøgte os med at sige, at tjeneren havde serveret de forkerte øl, at Anne Marie ikke kunne spise al sin mad osv. Oprindelig lød tjenerens bud på 712 ukrainske hryvnas (ca. 530 kr.) men vi fik hende da til sidst ned på 340 hryvnas (ca.250 kr) for 3 forretter, 4 hovedretter, 2 øl og 4 vand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar